Translate

31 Ocak 2014 Cuma

MUHALLEBİLİ ELMALI TATLI


Herkese merhabalar.Bu tarifi yıllar önce Oktay ustada görüp yapmıştım.Bu hafta  aklıma düştü.Pazardan elma alınca ilk işim bu tatlıyı yapmak oldu.Aşamaları fazla gibi görünebilir ama korkmayın çok pratik.Lezzet konusunda da muhteşem.Eşim iş yerindeki arkadaşlarına da götürdü.Bayılmışlar.Bugünde blogda tarif aramışlar.Tarifimi Miyase hanım ve Demet hanım için paylaşıyorum.





Malzemeler:

Elmalı tatlı için:
  • 6 tane orta boy elma
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Tepsiye dizmek için:
  • 24 adet petibör bisküvi
  • 1 tane elmanın rendesi
  • Tarçın,ceviz,1 kaşık toz şeker

Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 25 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  •  Elmaların kabukları soyulup ikiye bölünerek  çekirdek yatakları çıkarılır.
  • Oyuk kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizilir.
  • Yarım su bardağı şeker,1 su bardağı su dökülüp elmalar hafif yumuşayana kadar pişirilir.( Çok yumuşamasına izin vermeyin.)
  • Bisküviler borcama dizilir.
  • Rendelenmiş elma, tarçın,ceviz ve 1 yemek kaşığı şeker karıştırılarak bisküvilerin üstüne paylaştırılır.
  • Pişirilen elmalar  elmalı cevizli harcın üstüne kapatılır.
  • Muhallebi hazırlamaya geçilir.
  • Tencereye süt,un,nişasta,yumurta sarısı ve şeker koyulup karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Margarin ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • İlk sıcaklığı çıkınca elmaların üzerine dökülür.
  • Hindistan cevizi serpilir.
  • Buzdolabında bekletilerek servis edilir.
  • Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder