Dün paylaştığım akşam yemeğinin menüsünde yer alıyordu salatam. Salatanın kaynağı nefis yemek tarifleri.Mor lahanayı genelde salatanın içine doğrayıp tüketiyoruz.Bu şekilde yapınca herkesin hoşuna gitti.Sıklıkla yapacağımı düşünüyorum...
Malzemeler:
- Yarım orta boy mor lahana
- 1.5 büyük su bardağı yoğurt
- 3-4 kaşık mayonez
- İsteğe bağlı sarımsak(Ben koymadım.Bu şekilde de lezzetliydi)
- Tuz
Yapılışı
- Mor lahana ince ince kıyılır.
- Lahanalar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Yoğurt,mayonez ,tuz ve sarımsak karıştırılır.
- Soğuyan lahanaların üstüne dökülüp karıştırılır.
- Tabağa alınıp servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder