Translate

16 Ocak 2014 Perşembe

MOR LAHANA MEZESİ



Dün paylaştığım akşam yemeğinin menüsünde yer alıyordu salatam. Salatanın kaynağı nefis yemek tarifleri.Mor lahanayı genelde salatanın içine doğrayıp tüketiyoruz.Bu şekilde yapınca herkesin hoşuna gitti.Sıklıkla yapacağımı düşünüyorum...




Malzemeler:
  • Yarım orta boy mor lahana
  • 1.5 büyük su bardağı yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez
  • İsteğe bağlı sarımsak(Ben koymadım.Bu şekilde de lezzetliydi) 
  • Tuz
Yapılışı
  • Mor lahana ince ince kıyılır.
  • Lahanalar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  • Yoğurt,mayonez ,tuz ve sarımsak karıştırılır.
  • Soğuyan lahanaların üstüne dökülüp karıştırılır.
  • Tabağa alınıp servis edilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder