Translate

10 Ocak 2014 Cuma

KOLAY ŞÖBİYET


Ne zamandır denemek istediğim bu tatlıyı sonunda yaptım ve muradıma erdim.Oldukça pratik ve övgüler alacağınız bir lezzet.Özellikle bayramda ikram etmek için harika bir alternatif.Daha önce neden denemedim diye çok hayıflandım.Baklava tadına oldukça yaklaşan bir lezzet. Mutfakla yeni tanışanlar  hiç korkmadan deneyebilirsiniz.Gün sofraları için de çok lezzetli bir seçenek olabilir....


Malzemeler:
  • 6 tane milföy
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 kaşık tereyağ

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon



Yapılışı:
  • Milföyler yumuşamaya bırakılır.
  • Süt ve irmik karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Şerbet için su ve şeker tencereye konup kaynatılır.Şerbet kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Yumuşayan milföyler 4'de bölünür.
  • Milföylerin üzerine hazırladığımız irmikli muhallebi ve ceviz koyulup üçgen şekilde kapatılır.
  • Diğer milföylere de aynı işlem uygulanarak tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Fırından çıkarınca ılık şerbet dökülür.
  • Soğuduktan sonra servis yapılır.Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder