Translate

31 Aralık 2014 Çarşamba

ELMALI KURABİYE(SIVIYAĞ İLE)


 Margarin ve tereyağ kullanmak istemeyenler  sıvı yağla yapılan bu elmalı kurabiyeleri denemelisiniz.Nefis bir tarif...


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İç harcı İçin:
  • 3-4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • istenilirse irice kıyılmış ceviz içi

Yapılışı:
  • Elmalar rendelenir.
  • Toz şeker eklenerek suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınca tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
  • Hamur için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Un haricindeki diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenip ele yapışmayan ve çok katı olmayan bir hamur yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Elle açılıp elmalı harçtan konulur.
  • Poğaça yapar gibi kapatılır.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Ilıyınca pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder