Translate

11 Ocak 2015 Pazar

MANTARLI JÜLYEN ET SOTE


  Harika bir et yemeği.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 500 gram dana antrikot et
  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet iri soğan
  • Tuz
Marinesi İçin:
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Karabiber,zerdeçal

Yapılışı:
  • Et jülyen şekilde doğranır.
  • Bir kaseye alınıp üzerine marinasyon malzemeleri eklenip karıştırılır.
  • 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  • Mantarlar temizlenip doğranır.
  • Tuzlu limonlu suda mantarlar 10 dakika haşlanır.
  • Actifry 3 dakikaya ayarlanıp ısıtılır.
  • 3 dakika sonunda etler eklenip 15 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
  • Etler pişince kenara ayrılır.(Wok tavadada yapılabilir.Tava ısıtılır.2 yemek kaşığı yağ eklenir.Etlerde eklenerek pişinceye kadar kavrulur.)
  • Soğanlar piyazlık doğranır.
  • Döküm tava 5 dakika ısıtılıp zeytinyağı eklenir.
  • Soğan eklenip sotelenir.
  • Mantarlar ve tuz eklenip sotelemeye devam edilir. 
  • Pişirdiğimiz etler eklenip 10 dakika daha sotelenip ocak kapatılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder