Bayatlamayan,yumuşacık ve lezzetli bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurt
- İçi için beyaz peynir ve maydanoz karışımı
Yapılışı:
- Yoğurt ve sıvı yağ yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- Tuz ve şeker eklenir.
- Kabartma tozları ve azar azar un eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Yarım saat hamur dinlendirilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Elle bastırılıp inceltilip iç harçtan konulup yuvarlak şekil verilir.
- Tepsiye dizilir.
- Yumurta yoğurt karışımından sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Sıcak veya ılık servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder