Tavuk pirzolalarımız tencerede pişirmeye ne dersiniz. Sosladığımız tavukları tencerede kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.Harika bir tarif....
Malzemeler:
- 1 paket tavuk pirzola
Marinesi İçin:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
- Karabiber,kırmızı toz biber,köri
Yapılışı:
- Marinesi için gerekli malzemler karıştırılır.
- Tavuk pirzolaların derisi çıkarılıp sosa eklenir.
- Dolapta 4-5 saat bekletilir.
- Tencere (yayvan karnıyarık tenceresi kullandım) ocağa alınıp ısıtılır.
- Tavuk pirzolalar tencereye alınır.
- Ocağın altı kısılıp kapağı kapatılır.
- Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder