Translate

14 Aralık 2014 Pazar

FIRINDA KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

 
  Kış mevsiminin  besleyici ve oldukça faydalı sebzesini bir de fırında deneyin.


Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 tane orta boy havuç
  • 300-350 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,tuz

Yapılışı:
  • Tencereye yağ alınıp ısıtılır.
  • Kıyma tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan yemeklik doğranıp kıymaya eklenir.
  • Soğan kavrulduktan sonra salça,tuz ve baharatlar eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
  • Havuçlar jülyen şekilde doğranır.
  • Karnabahar ve havuç kıymanın üzerine eklenip arada karıştırılarak 5 dakika kavrulur.
  • Karışım fırın kabına alınır.
  • 1.5 su bardağı sıcak su eklenir.
  • Fırın kabının üzerine alüminyum folyo kapatılıp 200 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Alüminyum folyo çıkarılıp 10 dakika daha fırınlanır.
  • Sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder