Kış mevsiminin besleyici ve oldukça faydalı sebzesini bir de fırında deneyin.
- 1 orta boy karnabahar
- 2 tane orta boy havuç
- 300-350 gram kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,tuz
Yapılışı:
- Tencereye yağ alınıp ısıtılır.
- Kıyma tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Soğan yemeklik doğranıp kıymaya eklenir.
- Soğan kavrulduktan sonra salça,tuz ve baharatlar eklenip 5 dakika kavrulur.
- Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
- Havuçlar jülyen şekilde doğranır.
- Karnabahar ve havuç kıymanın üzerine eklenip arada karıştırılarak 5 dakika kavrulur.
- Karışım fırın kabına alınır.
- 1.5 su bardağı sıcak su eklenir.
- Fırın kabının üzerine alüminyum folyo kapatılıp 200 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirilir.
- Alüminyum folyo çıkarılıp 10 dakika daha fırınlanır.
- Sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder