Translate

30 Aralık 2014 Salı

MUZLU KEK


  Muzla hazırladığım bu kek çok beğenildi.Muzun fındık ve cevizle yarattığı aroma harikaydı.Mutlaka bu keki denemelisiniz.Bu tarif için 'Reyhan Kokulu Mutfağıma' teşekkürlerimi sunuyorum.


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı irice çekilmiş fındık ceviz karışımı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1+3/4 su bardağı un
  • Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
  • Süt ve limon suyu karıştırılıp beklemeye alınır.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Eritilmiş margarin ve süt eklenip karıştırılır.
  • Ezilmiş muz ve ceviz-fındık karışımı eklenir.
  • Karbonat,vanilya ve un eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya tepsiye dökülür.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder