Translate

21 Aralık 2014 Pazar

YANARDAĞ PASTASI


  Mutfakta fazla zaman harcamadan gösterişli ve lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz....


Malzemeler:
  • 1 adet hazır kakaolu pasta tabanı
  • 1 kutu krem şanti 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 adet muz
  • Meyveli sos

Yapılışı:
  • Pasta tabanın alt katı servis tabağına alınıp sütle ıslatılır.
  • Pasta tabanının üst katı 8 eşit üçgen parçaya ayrılır.
  • Krem şanti sütle çırpılır.
  • Bisküviler kırılarak şantiye eklenip karıştırılır.
  • Muz ezilip bisküvili şantiye eklenir.
  • Sütle ıslatılan alt kata kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde krem şantili harç koyulur.(Kubbe olacak şekilde)
  • Kestiğimiz üçgen parçalar sütle ıslatılıp krem şantili harcın üstüne dizilir.(ben 7 parça dizdim.)
  • Kalan boşluğa meyveli sos dökülerek buzdolabında 1 saat bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder