Translate

1 Temmuz 2014 Salı

TAVUKLU ALİNAZİK


      Sevdiğim yemekler arasında ön sıralarda yer alıyor.Üstelik harika  lezzetinin yanında çokta pratik bir tarif.Üstelik doyurucu bir lezzet. 


Malzemeler:

  • 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
  • 1 /2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500-600 gram tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 irice soğan
  • 2 orta boy çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
tavuklu alinazikta


Yapılışı:

  • Tavaya yarım yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
  • Közlenmiş patlıcan eklenip kaşığın tersiyle ezilerek kavrulur.
  • Tavuk eti iri olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır.
  • Isıtılmış tencereye alınır.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Soğan ve biberler dörde bölünüp ince ince doğranır.
  • Tavuğun üstüne eklenip kavrulur.
  • Baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Sıcak suyun içinde salça eritilip tavuğun üstüne eklenir.
  • Suyu çekene kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın tuz eklenip 1-2 daha pişirilir.
  • Kavurduğumuz patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp üstüne tavuk eti konularak servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder