Translate

15 Temmuz 2014 Salı

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI


 Yemeklerimizin yanına sıklıkla yaparız pilavı.Bizim evdede nerdeyse her yemeğin yanına yapılır.Bugünde hem pratik hem lezzetli bir pilav tarifim var.


Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı garnitür
  • Tuz
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
  • Pirinç yıkanıp süzülür.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak suyun içinde yarım saat bekletilir.
  • Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçler eklenir.
  • Pirinçler 5 dakika karıştırılarak kavrulur.
  • Kavurma esnasında tereyağ eklenir.
  • Garnitür eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine kağıt havlu konulup demlendirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder