Translate

7 Temmuz 2014 Pazartesi

ELMA KOMPOSTOSU


  Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden kompostolar.İftar ve sahurda afiyetle yeniyor.

Malzemeler:
  • 5 adet yeşil elma(ben yayla elması kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tane kabuk tarçın

Yapılışı:
  • Elmalar soyulup çekirdekleri çıkarılır.
  • Fazla iri olmayan küpler halinde doğranır.
  • Elmalar tencereye alınır.
  • Su eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Elmalar yumuşamaya başlayınca şeker ve kabuk tarçın eklenir.
  • 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Ilıyınca buzdolabına konulur.
  • Soğuk servis edilir.(Servis esnasında kabuk tarçın çıkarılır)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder