Translate

2 Temmuz 2014 Çarşamba

KURU FASULYE


 Herhalde kuru fasulyeye hayır diyemez.Ben çok seviyorum mesela.Genelde kışın daha çok tüketilir ama bizim için yaz kış farketmez.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 iri soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Kuru fasulye ayıklanıp yıkanarak haşlanır.
  • Döküm tencere ısıtılıp zeytinyağ eklenir.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Unda eklenerek 1 dakika karıştırılarak kavrulur.
  • Haşlanmış kuru fasulyeler eklenip 1-2 dakika karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenir.
  • En son su konulup özleşene kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder