Translate

16 Temmuz 2014 Çarşamba

KÖFTELİ BEZELYE


Daha önce sulu köfte için yaptığım köftelerin yarısını buzluğa kaldırmıştım.Onları buzluktan çıkarıp bu yemekte kullandım. Lezzet harika oldu.Eşim ve çocuklar bayıldılar.



Malzemeler:
  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı konserve veya ayıklanmış bezelye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Köftesi İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 2 kaşık ince bulgur
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Köfte için malzemeler karıştırma kabına alınıp yoğrulur.
  • Köfte harcından parçalar koparılarak minik top köfteler yapılır.
  • Köfteler una bulanıp bekletilir.
  • Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  • Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Küp doğranmış patatesler ve bezelye eklenip karıştrırılır.
  • Hazırladığımız köfteler eklenip fazla ezmeden karıştırılır.
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber eklenir.
  • Sebze ve köftelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder