Translate

25 Temmuz 2014 Cuma

ELMALI ÇITIR RULO


Harika bir lezzet.Deneyin derim.


Malzemeler:

  • 15 adet baklava yufkası
  • 4 orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Tarçın
  • 1 cay bardağı cekilmiş ceviz
  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için pudra şekeri tarçın karışımı

Yapılışı:
  • Elma rendelenir.
  • Tencereye elma rendesi,şeker,tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tereyağ veya margarin eritilir.
  • Sıvı yağla karıştırılır.
  • Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
  • En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir.
  • Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
  • Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Ilıyınca pudra şekeri tarçın karışımından serpilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder