Translate

18 Eylül 2013 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


  Mercimekli bulgur pilavı benim çok sevidiğim pilavlardan.Tek başına öğlen öğünü kurtarıcısı ve ya yemeklerin yanında yardımcı yemek....Ben öğlen öğünü olarak yaptım....

               


Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kimyon,toz zencefil
  • sıvıyağ ve terayağ

Yapılışı:

  Yeşil mercimekler haşlanır.Haşlanan mercimeklerden bir su bardağı ayrılır (geri kalanını  buzlukta saklayabilirsiniz).Pilav tencerisi ocağa konur ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye eklenir.Soğanların rengi değişince mercimekler eklenir.İki dakika mercimekler kavrulur. Mercimeklerin üstüne bulgur eklenerek  bir iki dakika karıştırılarak kavrulur ve baharatlar eklenir.Bulgurlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ eklenir.4 su bardağı su konulup tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çekince altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.Yanında salata ve ayranla servis edilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder