Translate

19 Eylül 2013 Perşembe

KARNIYARIK


   Karnıyarık zahmetli bir yemek  olarak görülür.Misafir ağırlamak için güzel bir alternatiftir. Pirinç pilavı ve cacık sanki karnıyarıkla ayrılmaz bir bütündür...Neyse tarife geçeyim...




Malzemeler:
  • 7 orta boy patlıcan
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • Tuz,karabiber,toz kişniş,kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 kaşık zeytinyağ

Yapılışı:  
  • Patlıcanlar alacalı olarak soyulur 
  • Patlıcanlar  sıvı yağda kızartılır ve fırın tepsisine alınır.
  • Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ eklenip karıştırılır.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberler ,ince kıyılmış sarımsak eklenip kavrulur.
  • Salçalar eklenip karıştırılır.
  • Minik küp şeklinde doğranmış domatesler ,tuz ve baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Domatesler kavrulunca ocaktan alınır.
  • Fırın tepsisindeki patlıcanların ortası açılıp kıymalı harçtan koyulur.
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 bardak kaynar suda ezilip patlıcanların üzerine dökülür.
  • Kıymanın üzerine bir dilim domates ve biber konulup 200 derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
  • Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder