Translate

10 Eylül 2014 Çarşamba

PUDİNGLİ ve JÖLELİ İRMİK PASTASI


Sütlü irmik tatlısını allayıp pullayıp beğeninize sunuyorum.Biz beğendik inşallah sizde beğenirsiniz....


Malzemeler:

İrmik Tatlısı İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
Pudingli Kat İçin.
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket çilekli puding
  • 1 paket çilekli krem şanti
Jölesi İçin:
  • 1 paket bitkisel çilek jölesi

Yapılışı:
  • İrmik tatlısı için süt, irmik ve şeker karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kelepçeli kalıp ıslatılarak irmikli tatlı kalıba dökülüp buzdolabına kaldırılır.
  • Çilekli puding 3 bardak sütle pişirilir.
  • Ilıyınca çilekli krem şanti eklenir.
  • Puding irmik tatlısının üzerine yayılır.
  • Bitkisel jel üzerindeki tarife göre hazırlanıp ılıyınca kalıptaki tatlının üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilip kalıptan çıkarılır.
  • İstenilen şekilde süslenip servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder