Translate

12 Eylül 2014 Cuma

KREP TARİFİ



   Temel malzemesi un,süt,su,yumurta ve tuz olan krebi içine koyacağınız malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.Bizim evde daha çok çikolatalı tercih ediliyor....


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağından az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavayı yağlamak için tereyağ veya sıvı yağ


Yapılışı:
  • Yumurta çukur bir kasenin içinde çırpılır.
  • Su ve süt eklenip karıştırılır.
  • Un ve tuz eklenip çırpılır.
  • Akıcı ve pürüzsüz kıvamda bir hamur hazırlanır.
  • Krep tavası ve ya yayvan bir teflon tava ocağa alınır.
  • tava hafif ısıtılıp yağ eklenir.
  • Tavaya krep hamurundan bir kepçe dökülüp tavaya yayılır.
  • Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafı spatula yardımıyla çevrilir.
  • Diğer tarafıda pişirilir.
  • Hamur bitene kadar aynı şekilde pişirilir.(Hamur tavaya dökülmeden önce her defasında yağlanır.)
  • Krepler pişince ılık olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder