Translate

28 Eylül 2014 Pazar

PATATESLİ KEK


   Minik küp şeklinde patatesler,maydanoz ve baharatlarla hazırlanan börek lezzetinde tuzlu bir kek.Kahvaltılarınıza,ikindi çaylarınıza çok yakışacak.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 3-4 tane orta boy patates
  • 3 yumurta( 1'i üzeri için )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket kabartma tozu
  • Maydanoz
  • Karabiber,kırmızı toz biber,kuru nane,kekik,tuz
  • 1.5-2 su bardağı un

Yapılışı:
  • Patates minik küpler halinde doğranır.
  • Soğan yemeklik doğranıp patateslere eklenir.
  • Yumurta(2 adet),yoğurt,sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenip tekrar karıştırılır.
  • Kabartma tozu eklenir.
  • Un yavaş yavaş eklenir.(Hamur cıvık olmayacak)
  • Fırın tepsisine yayılır.(Hamurun ince şekilde yayılması gerekiyor.O yüzden çok küçük bir tepsi kullanmayın)
  • Üzerine çırpılmış 1 yumurta sürülüp susam serpiştirilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Ilıyınca dilimlenip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder