Translate

24 Eylül 2014 Çarşamba

ERİKLİ KEK


   Taze meyveli kek severler bu tarife bayılacak. Denemenizi tavsiye ederim....


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5-2 su bardağı un
  • Üzeri için kırmızı erik ve 2 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:
  • Şeker ve yumurta çırpılır.
  • Eritilmiş tereyağ ve yoğurt eklenip karıştırılır.
  • Tarçın,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Un yavaş yavaş eklenip karıştırılır.
  • Kek hamuru kelepçeli kalıp veya yuvarlak küçük boy borcama dökülür.
  • Erikler dilimlenip kek hamurunun üzerine dizilir.
  • Eriklerin üzerine toz şeker serpiştirilir.
  • 180 derece ısıtılmış  fırında pişirilir.(kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğine bakabilirsiniz)
  • Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder