Translate

26 Eylül 2014 Cuma

İNCİRLİ TATLI


Lezzetiyle harika bir tatlı.Mutlaka denemelisiniz....


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6 adet kuru incir
Şerbeti İçin:
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
  • İncir 15 -20 dakika suda bekletilip minik küpler halinde doğranır.
  • Yumurtayla şeker çırpılır.
  • Un,kabartma tozu,vanilya eklenip karıştırılır.
  • En son ceviz ve incir eklenip karıştırılır.
  • 26 cm'lik kelepçeli kalıba veya büyük kare borcama yayılır.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek pişerken şerbeti için su,nescafe,şeker karıştırılır.
  • Kekin ilk sıcaklığı çıkınca şerbet dökülür.
  • Muhallebi için süt,un,nişasta tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca toz halde krem şanti eklenip karıştırılır.
  • Kekin üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletilir.(Buzdolabında 1 gün beklese daha iyi olur.)
  • Servisten önce kakao,hindistan cevizi ve tarçın karıştırılıp tatlının üstüne yayılır.
  • Dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder