Translate

15 Mart 2015 Pazar

ALİNAZİK TARİFİ


 
  Alinazik çok lezzetli bir Antep yemeği.Közlenmiş patlıcan,sarımsaklı yoğurt ve kıyma kavurmasının muhteşem birleşimi.Tavuk ve kuşbaşı dana etiyle de muhteşem oluyor.Mutlaka denenmesi ve tadılması gereken lezzet.



Malzemeler:
  • 500 gram dana kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 küçük domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz veya pul biber
  • 6 adet patlıcan veya 2 kavanoz közlenmiş patlıcan(ben konserve közlenmiş patlıcanla yaptım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı
  • 2 diş sarımsak
  • Garnitür için domates ve yeşil biber

Yapılışı:
  • Patlıcanlar közlenir.
  • Kabukları soyulup küpler halinde doğranır veya ezilir.
  • Tereyağ eritilip üzerine patlıcanlar eklenir.
  • 10 dakika kavrulur.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır.
  • Kavrulan patlıcan ve yoğurt karıştırılır.
  • Kıyma ısıtılmış  döküm tavaya alınır.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • sıvı yağ eklenir.
  • Ardından biraz irice doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
  • Salça,tuz ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Üstüne minik küpler halinde doğranmış domatesler eklenir.
  • Suyunu salıp çekince ocak kapatılır.
  • Hazırladığımız yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır.
  • Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
  • Biber ve domatesler tavada közlenip tabağa alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder