Alinazik çok lezzetli bir Antep yemeği.Közlenmiş patlıcan,sarımsaklı yoğurt ve kıyma kavurmasının muhteşem birleşimi.Tavuk ve kuşbaşı dana etiyle de muhteşem oluyor.Mutlaka denenmesi ve tadılması gereken lezzet.
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 büyük soğan
- 2 küçük domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,kırmızı toz veya pul biber
- 6 adet patlıcan veya 2 kavanoz közlenmiş patlıcan(ben konserve közlenmiş patlıcanla yaptım)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı
- 2 diş sarımsak
- Garnitür için domates ve yeşil biber
Yapılışı:
- Patlıcanlar közlenir.
- Kabukları soyulup küpler halinde doğranır veya ezilir.
- Tereyağ eritilip üzerine patlıcanlar eklenir.
- 10 dakika kavrulur.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır.
- Kavrulan patlıcan ve yoğurt karıştırılır.
- Kıyma ısıtılmış döküm tavaya alınır.
- Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- sıvı yağ eklenir.
- Ardından biraz irice doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
- Salça,tuz ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Üstüne minik küpler halinde doğranmış domatesler eklenir.
- Suyunu salıp çekince ocak kapatılır.
- Hazırladığımız yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır.
- Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
- Biber ve domatesler tavada közlenip tabağa alınıp servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder