Translate

27 Mart 2015 Cuma

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNABAHAR


  Karnabahar hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Ev ahalisi olarak bayılıyoruz.



Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzeri için kaşar rendesi
Beşamel Sos İçin:
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılıp 2-3 yemek kaşığı süt eklenmiş suda haşlanır.(hafif diri kalacak şekilde haşlanır.)
  • Havuç ince ince dilimlenir.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Tava ısıtılıp yağ eklenir.
  • Soğan kavrulmaya başlanır.
  • Soğanların rengi değişmeye başlayınca havuçlar eklenip kavrulur.
  • Kıyma eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenip karıştırılıp kavrulmaya devam edilir.
  • Haşlanan karnabaharlar tepsiye yayılır.
  • Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
  • Beşamel sos için tereyağ eritilip un eklenir.
  • Unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
  • Yavaş yavaş süt eklenip koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Beşamel sos kıymanın üzerine yayılır.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar rendesi serpiştirilip üzeri kızarana kadar pişirlir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder