Translate

8 Mart 2015 Pazar

BALKABAKLI PASTA


  Kış aylarının lezzetli meyvelerinden balkabağıyla yapılan nefis bir lezzet.Balkabağı meyve mi diyebilirsiniz.Yaptığım araştırmalar sonucunda balkabağının meyve olduğunu öğrendim.Bu şifalı meyveyi mutfaklarınıza buyur edin ve bu lezzetli ve pratik tatlımı deneyin derim.


Malzemeler:
  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
  • 2 poşet krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
  • Krem şanti sütle köpürtülüp buzdolabına kaldırılır.
  • Balkabağı küçük küpler şeklind doğranır.
  • Yayvan bir tencereye alınır.
  • Üzerine şeker ve su eklenerek kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen balkabakları süzülüp geniş bir kaseye alınır.
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerine bisküviler kırılır.
  • Bisküvili balkabaklı harç karıştırılır.(ikisinide tamamen ezmeden karıştırıyoruz)
  • 26-28 cm çapındaki pasta çemberi servis tabağına konulur.
  • İçine bisküvili balakabaklı harç yayılıp spatulayla düzeltilir.
  • Kreması için vanilya ve tereyağ haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Balakbaklı harcın üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
  • Tamamen soğuyunca köpürtülmüş şanti sürülür.
  • Hindistan cevizi serpilip buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
  • Pasta çemberi çıkartılıp servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder