Translate

21 Aralık 2013 Cumartesi

RULO BÖREK(patates,kabak,havuç)


  
  Bu böreği yapalı yaklaşık 3 hafta oluyor.Çok lezzetli oldu.Ev halkı ve misafirlerimiz tarafından çok beğenildi.


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 yumurta

Yapılışı:
  • Patates,kabak ve havuç rendelenerek tavada az miktarda zeytinyağıyla yumuşayana kadar sotelenir.Tuz ,karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  • Süt,yoğurt,yağ ve 1 tane yumurta homojen bir karışım olana kadar karıştırılır.Karışıma sotelenen sebzeler de eklenip karıştırılarak böreğin harcı hazırlanır.
  • Yufkanın ilki düz bir zemine serilerek harcın 3' te 1'i yufkanın her yerine gelecek şekilde yayılır.
  • İkinci yufka üstüne koyulup harçtan yayılır.Üçüncü yufka da koyulup harç yayılıp rulo şeklinde sarılır.
  • İkiye kesilip buzlukta yarım saat bekletilir.
  • İki parmak kalınlığında dilimlenerek fırın tepsisine dizilir.
  • Üstüne yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder