Translate

17 Aralık 2013 Salı

PASTIRMALI KURU FASULYE


Pastırmalı kuru fasulye eşimin ellerinden...Ders çalışmak için izin aldığı geçen hafta yaptı bu yemeği.İtiraf etmeliyim ki çok lezzetliydi,çok beğendim.Eşim kendini aşmıştı.....



Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gram pastırma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • tuz,karabiber,kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Kuru fasulye akşamdan ıslatılır. 
  • Fasulyeler haşlanır.
  • Tencereye zeytinyağ konulup ısıtılarak soğanlar eklenir.
  • Soğan hafif kızarmaya başlayınca dilimlenen pastırmalar eklenip karıştırılarak kavrulur.
  • Salça eklenip tekrar karıştırılır.
  • Haşlanan fasulyeler  ve tereyağ eklenip karıştırarak kavrulmaya devam edilir. 
  • Baharatlar da eklenip yaklaşık beş dakika karıştırılarak  kavrulur.
  • Fasulyelerin üstünü 2 parmak geçecek kadar su eklenir.
  • Fasulyeler özleşene kadar pişirilir.
  • Yanında fasulye ve kuru soğanla servis edilir.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder