Translate

17 Kasım 2014 Pazartesi

REYHANLI BULGUR PİLAVI


   
 Elif  Korkmazel'in  Kaynasın Tencereler programında görüp sevgili eşimin yetiştirdiği reyhanlarla yaptım bu pilavı.Reyhan çok harika bir lezzet kattı.Denemeniz tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 orta boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz,karabiber,kuru nane
  • Yarım demet reyhan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Soğan ve biberler iri şekilde doğranır.(Piyazdan biraz daha küçük)
  • Zeytinyağ ve tereyağ tencereye alınıp tereyağ eritilir.(ben döküm tencere kullandım)
  • Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
  • Domates kabuklu şekilde irice doğranıp tencereye eklenerek kavrulur.
  • Domateslerin kavrulma esnasında tuz,kuru nane ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Bulgur eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
  • Suyu eklenip pişirilir.
  • Pilav piştikten sonra ince kıyılan reyhan eklenip karıştırılarak 1o dakika demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen pilavımız servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder