Pratik ve lezzetli bir börek.Deneyin derim...
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar rendesi
- Maydanoz
- Üzerine serpmek için çörek otu
Yapılışı:
- Yufka düz bir zemine serilip rulo yapılır.
- 2 parmak genişliğinde dilimlenip rulolar açılır.
- Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
- Sü,yoğurt,yumurta ve yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
- Hazırladığımız yufkaların yarısı yağlanmış küçük boy borcama yayılır.
- Üzerine hazırladığımız sosun yarısı gezdirilir.
- Peynirler ve ince kıyılan maydanoz karıştırılıp yufkanın üzerine yayılır.
- Kalan yufkalar peynirin üzerine yayılıp kalan sos dökülür.
- Üzerine çörek otu serpiştirilip 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder