Translate

27 Kasım 2014 Perşembe

DOMATESLİ ERİŞTE PİLAVI


Çok çeşitli yemek yapılan erişteyi pilav olarak değerlendirebilirsiniz.Yanında yoğurtla harika oluyor....


Malzemeler:
  • 3 su bardağı erişte
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet domates
  • Tuz,karabiber kuru nane
  • 4 su bardağı su


Yapılışı:
  • Tencereye zeyinyağ ve tereyağ alınıp tereyağ eritilir.
  • Erişte eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
  • Domatesler rendelenip erişteye eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Tuz,karabiber ve kuru nane eklenip karıştırılır.
  • Su eklenip suyu çekene kadar pişirilir.(Suyu çektiğinde pişmemişse su ekleyebilirsiniz)
  • Tencere ve kapak arasına kağıt havlu konularak 10 dakika demlendirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder