Börülce C vitamini ve bitkisel proteinler yönünden zengin bir besindir.Sağlıklı olduğu kadar lezzetli olan börülceyi zeytinyağlı olarak pişirdim.Börülce severler için tarifim....
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı kuru börülce
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 küçük havuç
- 2 tane domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 adet kesme şeker
- Tuz,karabiber
- Üzeri için maydanoz
Yapılışı:
- Börülceler akşamdan suda bekletilir.
- Suyu süzülüp haşlanır.
- Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır.
- Havuçlar küp doğranır.
- Zeytinyağ tencereye alınıp ısıtılır.
- Soğan ve sarımsaklar kavrulur.
- Havuçlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Salçalar eklenip karıştırılır.
- Domatesler rendelenip tencereye ilave edilir.
- Haşlanan börülcelerin siyah suyu süzülüp soğuk suya alınır.
- Tekrar süzülüp tencereye eklenir.
- Tuz,karabiber,şeker eklenip karıştırılır.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek ılık veya soğuk olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder