Translate

15 Nisan 2015 Çarşamba

FIRINDA DOMATES SOSLU KAŞARLI MANTAR


Mantar bizim evin sevilen sebzelerinden.Kavurmasından sıkılanlar için önereceğim bu lezzeti mutlaka deneyin.Biz ailecek çok sevdik.


Malzemeler:
  • 1 kilo kültür mantarı
  • 3-4 adet domates (ben 1.5 su bardağı domstes konservedi kulandım)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Mantarı kavurmak için 4 kaşık zeytinyağ
  • Domatesli sos için 3 kaşık zeytinyağ
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,köri
  • Üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Mantarlar yıkanıp,ayıklanıp doğranır.
  • Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
  • Mantarlar eklenip harlı ayeşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Suyunu çekince ince kıyılmış sarımsak, tuz,köri ve kırmızı toz biber eklenip 1-2 dakika kavrulur.
  • Soganlar yemeklik doğranır,domateslet rendelenir.
  • Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
  • Soğan kavrulur.
  • Soğanların üzerine salça ve domates eklenip 2-3 dakika kavrulur.
  • Karabibet ve tuz eklenip karıştırılarak ocak kapatılır.
  • Fırın kabı tereyağ ile yağlanır.
  • Kavrulan mantarlar yayılır.
  • Üzerine domatesli sos yayılır.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  • Fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Kaşatlar eriyene kadar fırında tutulur.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
  • Afiyey olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder