Translate

10 Nisan 2015 Cuma

BİBERLİ EKMEK


   Hatay ve Çukurova yörelerinin bilinen lezzetlerinden biberli ekmek.Hafif acı tadıyla damaklarımıza lezzet şöleni yaşatıyor.İşte benim tarifim...


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 5-6 kaşık zeytinyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1'er çay kaşığı karabiber,kimyon
  • Tuz
  • Üstüne serpmek için susam

Yapılışı:
  • Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulup üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur mayalanırken soğan ve biber yemeklik doğranır.
  • Tencere veya tavaya zeytinyağ alınıp soğan ve biberler eklenerek kavrulur.
  • Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Biberli sosumuz blendırdan geçirilip püre yapılır.
  • Acı pulbiber,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 1-2 dakika daha kavrulur.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
  • Elimizle hafifçe bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Hazırladığımız biberli sostan yuvarladığımız hamurların üzerine 1'er tatlı kaşığı sürülür.
  • Üzerine susam serpiştirilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder