Hatay ve Çukurova yörelerinin bilinen lezzetlerinden biberli ekmek.Hafif acı tadıyla damaklarımıza lezzet şöleni yaşatıyor.İşte benim tarifim...
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 5-6 kaşık zeytinyağ
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1'er çay kaşığı karabiber,kimyon
- Tuz
- Üstüne serpmek için susam
Yapılışı:
- Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulup üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken soğan ve biber yemeklik doğranır.
- Tencere veya tavaya zeytinyağ alınıp soğan ve biberler eklenerek kavrulur.
- Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Biberli sosumuz blendırdan geçirilip püre yapılır.
- Acı pulbiber,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 1-2 dakika daha kavrulur.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
- Elimizle hafifçe bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Hazırladığımız biberli sostan yuvarladığımız hamurların üzerine 1'er tatlı kaşığı sürülür.
- Üzerine susam serpiştirilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder