Izgara tadında harika bir tavuk tarifim var.Mutlaka deneyin...
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
Marinasyon İçin:
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam kuru biberiye
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Garnitür İçin:
Yapılışı:
- Tavuklar kuşbaşı doğranır.
- Derince bir kaseye alınır.
- Kuru soğan rendelenip suyu sıkılır.
- Tavukların üzerine eklenir.
- Zeytinyağı ve süt eklenir.
- Sarımsak doğranıp eklenir.
- Baharatlarda eklenip karıştırılır.
- Bir gece dolapta bekletilir.
- Döküm tava ısıtılır.
- Tavuklar iki partide tavaya eklenerek kavrulur.
- Tavuklar kavrulurken başka bir tavada domates ve biberler közlenir.
- Servis tabağına dilimlenen lavaşlar dizilir.
- Üstüne kavrulan tavuklar yayılır.
- Tavukların etrafına közlenen domates ve biberler dizilerek servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder