Translate

18 Nisan 2015 Cumartesi

DÖKÜM TAVADA TAVUK KAVURMA


   Izgara tadında harika bir tavuk tarifim var.Mutlaka deneyin...


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
Marinasyon İçin:
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam kuru biberiye
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Garnitür İçin:
  • 2-3 domates
  • 2-3 yeşil veya çarliston biber

Yapılışı:
  • Tavuklar kuşbaşı doğranır.
  • Derince bir kaseye alınır.
  • Kuru soğan rendelenip suyu sıkılır.
  • Tavukların üzerine eklenir.
  • Zeytinyağı ve süt eklenir.
  • Sarımsak doğranıp eklenir.
  • Baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • Bir gece dolapta bekletilir.
  • Döküm tava ısıtılır.
  • Tavuklar iki partide tavaya eklenerek kavrulur.
  • Tavuklar kavrulurken başka bir tavada domates ve biberler közlenir.
  • Servis tabağına dilimlenen lavaşlar dizilir.
  • Üstüne kavrulan tavuklar yayılır.
  • Tavukların etrafına közlenen domates ve biberler dizilerek servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder