İsterseniz tek başına ana yemek olarak isterseniz çay ve davet sofralarınıza yapabileceğiniz lezzetli bir tarif. Şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler :
Hamur için:
- 1 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 yumurta,
- yarım paket yaş maya,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 4-4.5 su bardağı un
Harç için:
- 300 gram kıyma,
- 1 irice doğranmış soğan,
- doğranmış 2 adet sivri biber,
- 2 diş ezilmiş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- maydanoz, tuz, karabiber, toz kişniş, kimyon ve kırmızı pul biber
Hamurun üzerine sürmek için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı :
- Hamur için verilen malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur.
- 1 saat ılık bir ortamda mayalandırılır.
- Hamur mayalanırken üzerine koyulacak harç için gerekli malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır.
- Mayalanan hamurdan kalınca bir rulo yapılır.
- Hamur bir parmak kalındığında dilimlenip fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımından sürülür. Tepsiye dizilen hamur dilimlerinin ortası çukurlaştırılır.
- Kıymalı harçtan konulup 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder