Translate

8 Ocak 2016 Cuma

LAHMACUN POĞAÇA


   İsterseniz tek başına ana yemek olarak isterseniz çay ve davet sofralarınıza yapabileceğiniz lezzetli bir tarif. Şiddetle tavsiye ederim. 


Malzemeler :
Hamur için:
  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ, 
  • 1 yumurta, 
  • yarım paket yaş maya, 
  • 2 yemek kaşığı şeker, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 
  • 4-4.5 su bardağı un

Harç için:
  • 300 gram kıyma, 
  • 1 irice doğranmış soğan, 
  • doğranmış 2 adet sivri biber, 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak, 
  • 1 tatlı kaşığı salça, 
  • maydanoz, tuz, karabiber, toz kişniş, kimyon ve kırmızı pul biber 

Hamurun üzerine sürmek için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı :
  • Hamur için verilen malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur. 
  • 1 saat ılık bir ortamda mayalandırılır. 
  • Hamur mayalanırken üzerine koyulacak harç için gerekli malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır. 
  • Mayalanan hamurdan kalınca bir rulo yapılır. 
  • Hamur bir parmak kalındığında dilimlenip fırın tepsisine dizilir. 
  • Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımından sürülür. Tepsiye dizilen hamur dilimlerinin ortası çukurlaştırılır. 
  • Kıymalı harçtan konulup 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. 
  • Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder