Öğlen ve akşam öğünlerinizde ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Yanında salata ve ayranla harikalar yaratır. Denemenizi tavsiye ederim...
Hazırlanışına gelecek olursak
Yarım kilo taze fasulye ayıklayıp minik minik doğranır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. 1 tatlı kaşığı salça eklenir. 1 orta boy domates minik küpler şeklinde doğranıp soğana eklenir. Domatesler eriyince fasulye eklenip 5 dakika kavrulur. Bir çay bardağı sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. 250 gram tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Suda bekletilen 1.5 su bardağı pirinç tavuğa eklenip 2-3 dakika kavrulur. Fasulye lerde eklenip fırın tepsisine yayılır. 3 su bardağı sıcak su eklenip 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Fırından alınıp 20 dakika demlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder