Translate

29 Ağustos 2014 Cuma

KIBRIS TATLISI (GALETA UNLU TATLI)


Çok pratik ve lezzetli bir tatlı...



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker

Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti hazırlanır.Bunun için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yağ eklenip karıştırılır.
  • Galeta unu ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
  • En son ceviz eklenip karıştırılır.(kekin kıvamı koyu olacak) 
  • Yağlanmış borcam veya 26 cm'lik kelepçeli kalıba dökülüp 160 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek fırından çıktıktan sonra ılınmış şerbet dökülür.
  • Kreması için krem şanti haricindeki  malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca krem şanti eklenip karıştırılır.
  • Krema tatlını üstüne dökülür.
  • Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder