Translate

8 Haziran 2015 Pazartesi

BİSKÜVİLİ ETİMEK TATLISI


   Diyet için üretilen bu ekmeklerin tatlıya dönüşmesi dudaklarımızda hafif bir tebessüme neden oluyor.Ben üzerine hazır damla sakızlı muhallebi kullandım.(o anda daha pratik geldi) Siz muhallebiyi kendinizde hazırlayabilirsiniz.Ramazanda yaklaşırken iftar sofralarınız için lezzetli bir alternatif olacak.



Malzemeler:
  • 12 adet etimek
  • Üzeri için yarım paket petibör bisküvi
Şerbeti İçin:
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 2 paket damla sakızlı muhallebi

Yapılışı:
  • Etimekler borcama dizilir.
  • Şeker ve su tencereye alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Kaynamaya bırakılır.
  • Şerbet koyulaşınca limon damlası eklenip 5 dakika sonra ocak kapatılır.
  • Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca borcamdaki etimeklerin üzerine dökülür.
  • Süt tencereye alınıp muhallebi eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine yayılır.
  • Bisküvi robotta ince çekilir.
  • Muhallebi soğuduktan sonra üzerine yayılır.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder