Translate

19 Mayıs 2015 Salı

SEBZELİ ANTRİKOT


  Sofralarınızda lezzet patlaması yaşayacağınız bir tarif.Davet sofralarınız için ideal bir yemek.Mutlaka deneyin.


Malzemeler:
  • 4 dilim antrikot
  • 1 kuru soğan 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber,kuru biberiye,toz kişniş
Garnitürü İçin:
  • 1 paket kültür mantarı
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber,kırmızı pul biber,köri
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı sirke,tuz ,karabiber(soğanı sotelemek için)

Yapılışı:
  • Antrikot dilimleri ince uzun doğranıp karıştırma kabına alınır.
  • Soğan rendelenip suyu ete eklenir.
  • Süt,zeytinyağı,rendelenmiş sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Bu şekilde en az 2 saat en fazla bir gece dolapta bekletilir.(Marine edilir.)
  • Garnitür için mantarlar doğranır.
  • Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber ve köri eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.
  • patates ve havuçlar kızartmalık doğranır.
  • 2-3 kaşık zeytinyağ,karabiber,kırmızı pul biber eklenip harmanlanır.
  • 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kuru soğanlar halka doğranır.
  • Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
  • Soğanlar 2-3 dakika sotelenir.
  • Toz şeker,sirke,tuz ve karabiber eklenir.
  • Soğanlar renk değiştirene ve yumuşayana kadar sotelenir.
  • Döküm tava ısıtılır.
  • Az miktarda zeytinyağı eklenir.
  • Etler eklenip sotelenir.
  • En son tuz ve baharatlar eklenip 2-3 dakika daha sotelenir.
  • Etler ve garnitürler tabağa alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder