22 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ İRMİKLİ TART


  Yaz aylarının hafif lezzetlerinden irmik tatlısının çilekle buluşması.Hafif ve lezzetli bu tatlıyı benimkiler bir günde bitirdi.Sunum olarak da hoş olan bu tatlıyı deneyin....


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 kase çilek
  • 1 paket tart jölesi

Yapılışı:
  • Süt tencereye alınır.
  • İrmik,nişasta,toz şeker ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ters çevrilince ortası çukur kalacak bir kalıp suyla ıslatılır.
  • Muhallebi bu kalıba dökülür.
  • Ilıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir.
  • Çilekler küp küp doğranır.
  • Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Kalıp ters çevrilir.
  • Çilekler çukur kısma yayılır.
  • Üzerine tart jölesi dökülüp buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder