21 Nisan 2014 Pazartesi

PORTAKAL KREMALI PASTA


  Yaklaşık bir ay önce yaptığım pastamı portakal mevsimi geçmeden sizlerle paylaşmak istedim.Portakallı tarif arayanlar için çok lezzetli bir alternatif....

portakal kremalı pasta

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakal kreması için:
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vailyalı puding
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Keki ıslatmak için portakal suyu veya süt

Üzeri İçin:
  • Portakal dilimleri
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yağ ve süt eklenip karıştırılır.
  • Portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
  • Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Oluklu tart kalıbına veya yuvarlak borcama dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Krema için süt portakal suyu tencereye alınıp vanilyalı puding eklenir.
  • Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Kek süt veya portakal suyuyla ıslatılır.
  • İlk sıcaklığı çıkan krema kekin üzerine dökülür.
  • Dolapta 2-3 saat bekletilir.
  • Krem şanti ve portakal dilimleriyle süslenip servis edilir.Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder