30 Mart 2014 Pazar

KISIR


 Gün masalarının,çay sofralarının vazgeçilmezlerindendir kısır.Ben çok severek yerim.Birçok kişininde çok sevdiğine eminim.Bloğumda benden de bir kısır tarifi olsun istedim.Bahar da gelmişken artık sık sık yapılır....


Malzemeler:
  • Kişi sayısına göre çay bardağıyla ince bulgur.(Ben iki kişi olduğumuz için 2 çay bardağı kullandım)
  • Bulguru ıslatmak için 1 su bardağı kaynar su
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Maydanoz, nane
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(ben zeytinyağı kullandım)
  • Tuz,karabiber,kimyon,kuru nane
  • Yarım limonun suyu(Arzu ederseniz servis esnasında nar ekşiside koyabilirsiniz.)

Yapılışı:
  • Bulgur kısırı yapacağımız kaba alınır.
  • Kaynar suyla ıslatılıp 20 dakika bekletilir.
  • Yeşilllikler ince kıyılır.
  • Domates minik minik doğranır.
  • Kuru soğan minik minik doğranarak sıvı yağda kavrulup salça eklenir.
  • Salça bulgurun üstüne eklenir.
  • Tuz,baharatlar ve domates eklenerek bulgurun malzemelerle özleşmesi için elimizle ovularak  karıştırılır.
  • Limon suyu ve yeşillikler eklenip karıştırılır.
  • Söğüş domates ve salatalık,turşu  ve marulla servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder