17 Mart 2014 Pazartesi

AYVA TATLISI


   Bu tarifimi yayınlamak için biraz geç kaldım galiba.Ayva hala pazarlarda mı bilmiyorum ama ayva tatlısını sizlerle paylaşmak istiyorum.Çok lezzetliydi.Gıda boyası kullanmadan yaptım bu sefer....


Malzemeler:

  • 5 tane ayva
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tane elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Üzeri için kıyılmış ceviz

Yapılışı:

  • Ayvaların kabukları soyulur.Kabuklar kenara ayrılır.
  • Çekirdekleri çıkarılarak kenara ayrılır.
  • Soyulan ayvalar kararmaması için limonlu suya koyulur.
  • Ayvaların kabukları pişireceğimiz tencereye dizilir.
  • Ayvaların orta kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizilir.
  • Ayvaların üstüne 1'er yemek kaşığı toz şeker konulur.
  • Ayva çekirdekleri de tencereye konulur.
  • 2 su bardağı su eklenip su kaynayana kadar orta ateşte daha sonra en küçük ocakta kısık ateşte ayvalar yumuşayana ve rengi değişene kadar pişirilir.(yaklaşık 1.5-2 saat)
  • Ayvalar pişerken elmalar rendelenip şeker ve tarçınla yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen ayvalar servis tabağına alınıp ortaların elmalı harçtan konulur.
  • Üstüne ceviz serpilip servis edilir.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder