24 Aralık 2013 Salı

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK


Bir çok insanın yeşil mercimekle ilgili önyargıları vardır.Ama bizim ailede çok sevilir.Protein değerinin fazla olması nedeniyle ben de sıklıkla yapmaya çalışıyorum.Denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 büyük çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı konulup soğanlar rengi değişinceye kadar kavrulur.
  • Salça ve un eklenip karıştırılır.
  • Yıkanmış ve süzülmüş mercimekler eklenip 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur.
  • Tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • Eriştelerde eklenerek üzerlerini 2 parmak geçecek şekilde su eklenir.
  • Mercimekler yumuşayana yemek özleşene kadar orta ateşte pişirilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder