17 Kasım 2013 Pazar

ISPANAKLI MİNİK BÖREK


Evde kalan yufkaları ve doğranmış ıspanağı bu sabah kahvaltısında değerlendirdim.Ispanaklı böreği çok severim.Yufkam az olunca(2 tane) kol böreği gibi sarıp dilimleyerek pişirdim.Oldukça lezzetliydi.


Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 300 gram doğranmış ıspanak
  • 2 küçük soğan
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Sos için:
  • 3 kaşık yoğurt
  • yarım çay bardağı süt
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı:
  • Soğanla beraber ıspanak kavrulup tuz ve baharatlar eklenerek iç harç hazırlanır.
  • Sos malzemeleri karıştırılır.
  • Yufka düz bir zemine yayılır.Üstüne sostan sürülür.
  • Yufkanın yarısı diğer yarısının üstüne kapatılıp sostan sürülür.
  • Geniş kenarına iç harç kyulup rulo şeklinde sarılır.4parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine dizilir.
  • Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpiştirilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder