31 Ekim 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ


Zeytinyağlı yemekler her sofranın vazgeçilmezleri arasındadır.Kabağın bin bir farklı halinden biri.Çok hafif ve lezzetli.Ben bu yemeği yaparken çiğden yapmayı seviyorum.Denemenizi tavsiye ederim....


Malzemeler:
  • 5 orta boy kabak
  • 3 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:
  • Kabak alacalı soyulur.Büyük küpler halinde doğranır.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp tencerenin dibine yayılır.
  • Doğranan kabaklar soğanların üstüne yayılır.Kabakların üstüne tuz,şeker ve pirinç serpilir.
  • Sarımsaklar doğranıp kabakların üstüne atılır.
  • Domatesler minik küpler halinde doğranıp kabakların üstüne yayılır.
  • Zeytinyağı ve 1.5 bardak su dökülüp kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder