24 Ekim 2013 Perşembe

TENCERE BÖREĞİ


  Bu yufkaların şekilde şekile girmesi çok güzel.Bu sabah kahvaltı için yaptım.Akşamdan tencereye döşedim.Sabah da pişirdim.Lezzeti su böreği tadındaydı.Çok beğendim.Denemenizi tavsiye ederim pişman olmayacaksınız.


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gr. beyaz peynir.

Yapılışı:
  • Yumurta ,süt,yoğurt,yağ karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Yapacağınız teflon karnıyarık tenceresi tereyağla yağlanır.
  • Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir. Hazırlanan sostan yufkanın üstüne dökülür.
  • Diğer yufka 3 parçaya ayrılır.Sırasıyla yufka serilip sos sürülür.
  • Rendelenen peynir yayılır.
  • Kalan yufka da 3parçaya ayrılıp yufka ve sos şeklinde tepsiye dizilir.
  • Sarkan yufka ortada toplanır.Sostan üstüne dökülür.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da pişirilir.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder