21 Ekim 2013 Pazartesi

KIYMA KAVURMASI


Bayramda bir çok kişinin yaptığı yemeklerden biridir.Bayramda herhalde her evde bir gün et kavurma bir gün kıyma kavurma yapılır.Bir de benim tarifimle deneyin derim...




Malzemeler:
  • 350 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Kekik,kimyon,karabiber,kırmızı pul biber,tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:
  • Kıyma yayvan bir tencereye alınır.Suyunu salıp çekene kadar kadar kavrulur.
  • Kavrulan kıymanın üstüne yağ konulur.Soğanlar eklenip kavrulur.
  • Baharatlar eklenip karıştırılır.Salça eklenir ve karıştırılır.5 dakika daha karıştırılarak kavrulur.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder