Translate

22 Kasım 2015 Pazar

3-2-1 POĞAÇA


 3-2-1 poğaçayı sütle yaptım ve galeta ununa bulamadım. Puf puf yumuşacık bayatlamayan bir şey 3-2-1 poğaçayı birde sütle deneyin. Bayılacaksınız...


Malzemeler:

  • 3 paket kabartma tozu 
  • 2 su bardağı süt veya yoğurt (ben süt kullandım)  
  • 1 su bardağı sıvı yağ  
  • 3.5-4 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı şeker  
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğrulur.  
  • Hamurdan ceviz den büyük parçalar kapartılıp yuvarlanır. 
  • Elle açılıp peynirli iç harçtan konulup tekrar yuvarlanır. 
  • Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. 
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. 

  • Sıcak veya ılık servis edilir. Afiyet olsun....

FIRINDA TAVUKLU FASULYE DİBLESİ

Öğlen ve akşam öğünlerinizde ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Yanında salata ve ayranla harikalar yaratır. Denemenizi tavsiye ederim... 


 Hazırlanışına gelecek olursak  
     Yarım kilo taze fasulye ayıklayıp minik minik doğranır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. 1 tatlı kaşığı salça eklenir. 1 orta boy domates minik küpler şeklinde doğranıp soğana eklenir. Domatesler eriyince fasulye eklenip 5 dakika kavrulur. Bir çay bardağı sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. 250 gram  tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Suda bekletilen 1.5 su bardağı pirinç tavuğa eklenip 2-3 dakika kavrulur. Fasulye lerde eklenip fırın tepsisine yayılır. 3 su bardağı sıcak su eklenip 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Fırından alınıp 20 dakika demlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun....

2 Kasım 2015 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE


  Yapımı kolay tadı olay bir kurabiye. Bilmeyen yoktur  belki ama ben yinede sizinle paylaşmak istedim. Denenmesi tadılması gereken bir lezzet..


Malzemeler :
  • 1 su bardağı tahin 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya 
  • 1su bardağı irice kırılmış ceviz 
  • Aldığı kadar un 

Yapılışı:
  • Un haricindeki malzemeler karıştırılır. 
  • Yavaş yavaş un eklenip hamur yoğrulur. (yaklaşık 3-3.5 su bardağı) 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. 
  • Soğuyunca servis edilir. 
  • Afiyet olsun...